Zoete aardappelspread en verse geitenkaas

Bruschetta met zoete aardappelspread en geitenkaas

Zoete aardappel en geitenkaas, het is een match made in heaven. Het heerlijke zoete van de aardappel in combinatie met het zoute van de geitenkaas, simpelweg per-fect. Het is dan ook een combinatie die we met veel liefde hanteren. Voor dit recept gebruiken we de zoete aardappel als basis voor een heerlijke zoete aardappelspread. Het afwerken doen we met verse zachte geitenkaas van de Polle. Wil je het iets sterker, kan je ook kiezen voor geita (type Feta van de Polle). 

Dit recept in enkele kernwoorden: Ultrasnel, belachelijk weinig werk en simpelweg overheerlijk. Absoluut een aanrader om eens te proberen.

Ingrediënten

  • 12-tal sneetjes stokbrood
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 tl tahin (sesampasta)
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1tl gemalen komijn
  • 0,5 tl cayennepeper
  • Zout en peper
  • fijngesnipperde peterselie om af te werken

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een bakplaat en bedek het met wat bakpapier.
  2. Neem de zoete aardappelen, snij ze overlangs door en leg ze op de bakplaat. Prik met een vork enkele gaatjes in de zoete aardappelen en schuif ze vervolgens in de oven.
  3. Check na een half uurtje of de aardappelen gaar zijn door er met een mes in te prikken. Zijn ze helemaal zacht, dan mogen ze uit de oven. Laat ze vervolgens een kwartiertje afkoelen. 
  4. Trek voorzichtig de pel van de zoete aardappelen. Neem een ruime mengkom en prak de aardappelen tot een moes. Voeg de tahin, het limoensap, het paprikapoeder, de gemalen komijn en de cayennepeper toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Wees zeker niet zuinig met het zout, de zoete aardappel spread heeft wat nodig.
  5. Besmeer elk stukje stokbrood met zoete aardappelspread. Verkruimel de geitenkaas erover en werk af met wat fijngesnipperde peterselie. 
    Smullen maar!