Feestelijk voorgerecht met peer, spek en geitenkaas

12076992_10206755107149075_415198351_n

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rolletje Saint Maure (250 gr)
  • 2 peren (bv. Doyenne)
  • 8 dunne lapjes spek
  • 100 g rucola
  • Geroosterde pijnboompitten
  • 2 el Honing
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 0,5 el mosterd
  • Snuifje peper

Werkwijze

  1. Schil de peren, snij ze in helften en leg ze met de bolle kant op een ingevette bakplaat of bakpapier.
  2. Snij de rol Saint Maure in plakjes en verdeel ze over de peren. Werk nog af met een snuifje peper.
  3. Wikkel rond elke halve peer met geitenkaas twee lapjes spek.
  4. Bak de peren 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C tot het spek gebakken is.
  5. Maak intussen een vinaigrette van de honing, balsamicoazijn, mosterd en een snuifje peper en zout.
  6. Serveer de peertjes op een rucolaslaatje met geroosterde pijnboompitten, afgewerkt met een lepeltje vinaigrette.
  7. Smullen maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *