Geroosterde vijgen met Crottin van de Polle

Vijgen met geitenkaas in de oven

Een gigantische hoeveelheid vijgen. Dat heeft de zomer – naast een sahara als gazon en een lege regenput – ons dit jaar opgeleverd. Fantastisch lekker om recht van de boom op te smullen. Heerlijk!

Maar daarnaast ook overheerlijk in combinatie met geitenkaas. Dit recept is in een razendsnel tempo klaar en vormt dan ook het ideale zomerse hapje. Bovendien is het een toprecept om mee te experimenteren. Zo kun je bijvoorbeeld de vijgen met geitenkaas afwerken met wat stukjes walnoot of kun je ze omwikkelen met een dun lapje spek of pancetta alvorens ze in de oven gaan. Hoe dan ook is dit een topgerechtje om eens uit te proberen!

Gegrilde vijgen met geitenkaas

10 minuutjes voorbereiding | 20 minuutjes baktijd

Ingrediënten

  • 8-tal vijgen
  • 100 gr geitenkaas (Hiervoor gebruikte ik een crottin van de Polle)
  • 1 el honing
  • 1 takje rozemarijn
  • Zeezout
  • Peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Heb je een oven met boven-verwarming (geen grill), is dit ideaal.
  2. Snij de steeltjes van de vijgen en maak in iedere vijg een kruislingse insnijding tot ongeveer 2/3 van de vijg.
  3. Vul elke vijg met wat geitenkaas.
  4. Verdeel vervolgens de honing erover en besprenkel met wat peper en zeezout.
  5. Werk de vijgen met geitenkaas tot slot af met enkele blaadjes rozemarijn.
  6. Bak de vijgen voor 15 à 20 minuutjes in de voorverwarmde oven. 
  7. Heerlijk als hapje met een stukje brood.