Quiche met geroosterde groenten en geitenkaas

quiche met geroosterde groenten en geitenkaas

Wat je ook in een quiche verwerkt, het kan praktisch nooit misgaan. En zo is deze quiche met geroosterde groenten en geitenkaas ontstaan. Courgette, aubergine en paprika, dat zijn groenten die zowat standaard in mijn koelkast te vinden zijn. Samen met het vel bladerdeeg, dat al even in mijn koelkast lag te wachten, was de keuze snel gemaakt.

De quiche heb ik afgewerkt met een crottin geitenkaasje van de Polle. Maar ook andere zachte geitenkaas is absoluut een goed idee. Ook feta is een mogelijk alternatief.

Bereidingstijd: 1 uur (inclusief 30 minuten baktijd)

Benodigdheden:

  • Een lage ronde taartvorm van ongeveer 25 cm. 

Ingrediënten:

  • 1 rond vel bladerdeeg 
  • 125 gr zachte geitenkaas (bijvoorbeeld een crottin van de Polle)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika’s
  • 2 grote uien
  • 1 teentje look
  • 10-tal kerstomaatjes
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 0,5 el gedroogde tijm
  • 0,5 el gedroogde rozemarijn
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de courgette, de aubergine en de paprika’s. Snij de courgette en de aubergine in plakjes van 2 mm dik en de paprika’s in smalle reepjes. Verdeel de groenten over de bakplaat. Bestrooi met wat peper en zout en schuif voor 15 minuten in de oven. Wanneer je de groenten uit de oven neemt, mag je de oven laten aanstaan voor de quiche.
  3. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie op een middelhoog vuur.
  4. Pel de uien en versnipper ze. Doe ze in de pan en roer regelmatig tot de stukjes mooi glazig zijn.
  5. Pel het lookteentje, snij in kleine stukjes en voeg toe aan de ui. Breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Neem de taartvorm en wrijf deze in met een klein beetje boter. Bepoeder de ingevette vorm met wat bloem, zodat je de quiche na het bakken gemakkelijk uit de vorm kunt halen. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. 
  7. Verdeel de ui met look over de bakvorm. Schik daarna een laag aubergine over de ui, gevolgd door een laag courgetteplakjes. Bestrooi met de tijm en de rozemarijn.
  8. Verspreid ook de paprikareepjes over de quiche.
  9. Halveer de kerstomaatjes en verdeel ze over de quiche.
  10. Meng in een kom de eieren en de room en breng op smaak met wat zout en peper. Giet het mengsel over de quiche.
  11. Werk af door de geitenkaas te brokkelen over de quiche.
  12. Bak de quiche voor 30-40 minuten in de oven op 180°C.
  13. Smullen!