Homemade granola met geitenyoghurt van de Polle


Homemade granola met geitenyoghurt van de Polle

Ooit al durven beginnen aan zelfgemaakte granola? Super lekker en crunchy. Jummie!

Bovendien kan je je creativiteit de vrije loop laten bij het granola bereiden. Heb je misschien liever pecannoten in plaats van hazelnoten? Voeg je graag wat chiazaad toe? Of hou je van iets zoets, zoals rozijnen, in je granola? Het zijn allemaal manieren om je eigen toets te geven aan dit recept.

Samen met een schepje geitenyoghurt van de Polle ben je helemaal klaar om je dag te starten!

 

Ingrediënten

  • 200gr havervlokken (grote, ruwe vlokken van Delhaizemerk)
  • 150gr noten 
    • 70gr paranoten (grote stukken hakken)
    • 40gr hazelnoten (kleinere stukken hakken)
    • 40gr amandelnoten (kleinere stukken hakken)
  • 4 el honing
  • 3 el kokosolie
  • Optioneel: enkele eetlepels zaden of pitten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Smelt de kokosolie in de magnetron en roer de honing onder de olie.
  3. Meng de havervlokken, noten en het oliemengsel in een grote mengkom onder elkaar.
  4. Stort alles uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak zo’n 20 à 30 minuten in de oven. Roer af en toe om, zodat alles mooi egaal bakt.
  5. Laat even afkoelen en bewaar de huisgemaakte granola in een goed afgesloten pot.