Appelcrumble met havermout en Polle’s geitenyoghurt

Appelcrumble met geitenyoghurt

Yummie! Met deze appelcrumble met havermout en geitenyoghurt voelt ontbijten net als dessert eten. De smaak van deze gezondere variant met havermout doet niet onder voor een klassieke appelcrumble: kruidig, zoet, heerlijk smeuïg en met een krokante kruimellaag. Hiermee kan je vast en zeker je gezonde voornemens blijven volhouden!

 

Recept voor 4 personen l Bereidingstijd: 10 minuten, baktijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 appels naar keuze
  • 75 gr pecannoten
  • 1 vanillestokje (optioneel)
  • 50 gr rozijnen 
  • 2 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 150 gr havermout
  • 4 el kokosolie
  • 2 el water
  • 150 ml Polle’s geitenyoghurt

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels en snijd ze in middelgrote stukjes. Hak de pecannoten grof en verwijder met een mesje het merg uit het vanillestokje. Meng in een kom de appel met de pecannoten, de vanille, de rozijnen, 1 tl kaneel en 1 el honing.
  3. Meng in een andere kom de havermout met 1 tl kaneel.
  4. Smelt 4 eetlepels kokosolie in een kommetje in de magnetron en roer 1 el honing, 1 tl kaneel en 2 el water erdoorheen. Giet dit bij de havermout en kneed totdat er een crumble ontstaat.
  5. Pak een kleine ovenschaal en verdeel het appelmengsel. Verdeel vervolgens de crumble en bak het geheel zo’n 20 minuten in de oven.
  6. Laat de appelcrumble met havermout even afkoelen en serveer het met wat geitenyoghurt van Polle.