Bruschetta met geitenkaas en gekarameliseerde appel


Bruschetta met gekarameliseerde appel en geitenkaas

De inspiratie voor dit gerecht vond ik enkele jaren geleden op het internet. Doorheen de jaren heb ik het recept aangepast tot het gerecht (naar mijn mening) de perfectie benadert. Wil je in een mum van tijd een lekker hapje op tafel toveren? Dan moet je deze bruschetta met gekarameliseerde appel en geitenkaas zeker eens proberen. De stukjes appel kan je gemakkelijk op voorhand karameliseren en het enige wat je dan nog rest, is de boel opstapelen en in de oven schuiven. Je gasten zullen absoluut versteld staan. Smullen!

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 30 minuten inclusief baktijd

Ingrediënten

  • 8 sneetjes van een stokbrood 
  • 1 crottin kaasje van de Polle
  • 2 appels
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm de olie in een pan op een hoog vuur.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in dunne schijfjes van ongeveer 2-3 mm.
  4. Doe de schijfjes in de pan en laat een minuutje bakken. (Probeer niet te veel appel in 1 keer te karameliseren. Doe het eventueel in 2 keer. Je wil zeker niet dat het appelmoes wordt!)
  5. Verdeel de honing over de appel en draai elk stukje appel om.
  6. Laat de stukjes appel enkele minuutjes hevig bakken totdat ze mooi bruin zijn. Roer regelmatig voorzichtig om.
  7. Snij het crottin kaasje in dunne schijfjes en verdeel de kaas over de sneetjes stokbrood.
  8. Kruid de broodjes af met een snuifje zout en de gedroogde tijm en rozemarijn. Verdeel ook de gekarameliseerde appeltjes over de broodjes.
  9. Bak de bruschetta hapjes een tiental minuutjes in de oven.