Luchtige pancakes met geitenyoghurt


Pannenkoeken met geitenyoghurt

Pancake time, American style!

Oh mijn God. Waar zal ik beginnen. We gingen eens American Pancakes proberen. We vervangen simpelweg de melk door onze geitenyoghurt. Eens kijken wat dat geeft.

Oh boy, oh boy. 

De hemel op Aarde, daar waan je jezelf bij het eten van deze pancakes met geitenyoghurt. Lekker luchtig én tegelijk krokant. Heerlijk met wat blauwe bessen, rood fruit of lekker decadent met kandijsiroop of bloemsuiker. Mmm… 
Ben je bang dat de smaak van de geitenyoghurt te overheersend zal zijn? Geen nood, onze geitenyoghurt is erg zacht van smaak. Bovendien geeft de yoghurt eerder een zachte toets aan de pancakes. 

Tip: Ook voor hartige pancakes kan je dit recept gebruiken. Laat simpelweg de suiker en de vanillesuiker weg. Et voilà, de basis van een hartige maaltijd.

Voor 4 personen | Duur: 30 minuten

Ingrediënten

  • 180 gr witte bloem
  • 180 gr volkorenbloem
  • 500 gr geitenyoghurt van de Polle
  • 2 grote eieren
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 tl bakpoeder
  • 80 ml water 
  • Snuifje zout
  • Vetstof om de pannenkoeken in te bakken (Wij gebruikten kokosolie.)

Werkwijze

  1. Neem een grote mengkom en meng alle droge ingrediënten onder elkaar: De bloem, de suiker en vanillesuiker, het bakpoeder en een snuifje zout.
  2. Voeg de eieren, de geitenyoghurt en het water toe. Meng voorzichtig onder elkaar. Wil je brokjes vermijden, meng je best geleidelijk aan de droge ingrediënten mee.
  3. Verhit een pan met wat vetstof op een middelhoog vuur. Wacht voldoende lang tot de pan goed warm is. Schep vervolgens wat deeg in de pan. (Ik gebruikte een grote pan en kon meteen 3 kleine pancakes maken.)  Ontstaan er kleine belletjes aan het oppervlak, dan kun je ze omdraaien. Bak de pancakes met geitenyoghurt mooi goudbruin. Dan kan je lekker smullen.