Kruidige pasta met pompoen, gehakt en geitenkaas


Pasta met pompoen, gehakt en geitenkaas

Oké, ik geef het toe. Ik ben een fervente fan van pompoen. En maar goed ook, want anders zouden jullie misschien nooit kennismaken met de heerlijke pompoen-geitenkaas combinaties. Zoals deze kruidige rigatoni pasta met gehakt, pompoen en geitenkaas. Hiervoor gebruikten we onze verse zachte natuurkaas, maar ook ons kaasje met tuinkruiden zou hier erg goed passen. 

(Tip: Niet zo’n fan van onze zachte geitenkaas? Probeer dan eens met wat geraspte Tomme de Polle. Heerlijk!)

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gr pompoen (gewogen zonder schil en pitjes)
  • 500 gr rigatoni pasta
  • 500 gr gehakt
  • 100 gr verse zachte geitenkaas
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el fijngehakte verse salie
  • 1 laurierblad
  • 1 rood pepertje (Niet zo’n fan van pikant? Neem een kleiner stukje.)
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Snuifje kaneel
  • 100 ml droge witte wijn 
  • 500 ml groentebouillon
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de pompoen in halve maantjes, ontdoe ze van de zaden, schil ze en schik ze op een ovenplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en kruid af met zout en peper. Schuif de pompoen in de oven. Check na 40 minuten of de pompoen gaar is door er met een vork in te prikken. Is de pompoen gaar, haal hem dan uit de oven en laat even afkoelen. Prak vervolgens de pompoen tot moes met een vork.
  2. Vul een ruime kookpot met water en een snuifje zout en breng aan de kook. Kook de rigatoni pasta al dente
  3. Verhit een grote pan met wat olijfolie op een middelhoog vuur. Bak het gehakt in de pan en roer regelmatig met een spatel om. Is het gehakt mooi bruin gebakken, schep het dan over in een kom en zet even opzij.
  4. Doe terug wat olijfolie in de pan en zet op het vuur. Pel de ui en versnipper in kleine stukjes. Pel ook de knoflookteentjes en plet ze. Bak beide vijftal minuutjes tot ze gaar zijn. Hak intussen de saliebladen en het rode pepertje fijn. Voeg beide toe aan de pan, alsook de nootmuskaat, het kaneel, het laurierblad en wat zout en peper. 
  5. Voeg de witte wijn toe en laat pruttelen tot de helft ervan is verdwenen. Voeg vervolgens ook de groentebouillon, de pompoenpuree en de helft van de geitenkaas toe. Meng goed door elkaar tot een homogeen geheel. Voeg ten slotte ook nog het gehakt en de pasta toe en laat een vijftal minuutjes pruttelen op een laag vuur. Kruid eventueel verder af met wat zout en peper.  
  6. Werk de pasta met pompoen af door de overige geitenkaas eroverheen te verkruimelen.
  7. Smullen!