Risotto met pompoen en Tomme de Polle


Risotto met pompoen en geitenkaas

Risotto met pompoen en geitenkaas. Niet meteen een voor de hand liggende combinatie, maar absoluut een aanrader wil je eens wat anders. In plaats van de standaard parmezaanse kaas, gebruikten we in dit recept onze Tomme de Polle. Natuurlijk kan je deze vervangen door een andere harde geitenkaas of eventueel zelfs schapenkaas (parmezaanse kaas is natuurlijk ook nog steeds een optie).

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

  • 300 gr risottorijst
  • 500 gr pompoen (gewogen zonder schil)
  • 50 – 100 gr Tomme de Polle (afhankelijk van je smaak)
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 looktenen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 6 dl warmte groentebouillon
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Werkwijze:

  1. Verhit een pot met een scheut olijfolie op een middelhoog vuur.
  2. Versnipper de ui en bak kort aan in de pan.
  3. Schil intussen de pompoen in blokjes en voeg toe aan de ui. Snij ook de looktenen in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en meng onder het pompoenmengsel. Breng op smaak met wat peper en zout en laat een vijftal minuten doorbakken, terwijl je het geheel regelmatig onder elkaar schept. 
  4. Voeg de risottorijst toe, roer even door elkaar en laat de korrels kort meebakken. Voeg nadien de witte wijn toe en laat uitdampen.
  5. Zet het vuur laag, voeg de groentebouillon toe en zet een deksel op de pot. 
  6. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg na 5 minuten toe aan de risotto, maar roer hierbij niet.
  7. Laat de rijst nog een tiental minuutjes gaarkoken. Controleer regelmatig of de rijst al gaar is, zonder hierbij te roeren. Is de rijst volledig drooggekookt, maar zijn de korrels nog niet helemaal gaar, voeg dan nog een kleine hoeveelheid water of groentebouillon toe.
  8. Rasp intussen de Tomme de Polle.
  9. Als de rijst gaar is, haal dan het deksel van de pot, voeg de Tomme de Polle toe en roer goed onder elkaar. 
  10. Smullen!