Quiche met prei, zalm en verse geitenkaas


IMG_6513

Dit is een klassieker, maar ooh zó heerlijk!

Benodigdheden:

  • Een lage ronde taartvorm van ongeveer 25 cm. (Als je een bakvorm hebt die gemakkelijk plakt, kan het helpen de vorm eerst in te vetten en nadien in te bloemen.)

Ingrediënten:

  • 100 gr verse geitenkaas met tuinkruiden van de Polle
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1-2 preien (Ik gebruik de hele prei. Als je enkel het witte gedeelte van de prei gebruikt, raad ik aan wat meer prei te nemen.)
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven op 175°C.
  2. Snij de prei in ringetjes en stoof enkele minuten aan in een pan of pot met wat olijfolie.
  3. Breng op smaak met wat peper en zout. (Pas wel op! Gebruik niet te veel zout. De gerookte zalm zal het geheel nog zouter maken.)
  4. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in.
  5. Verdeel de prei over het bladerdeeg. Snij de zalm in reepjes en verdeel over de prei.
  6. Maak een mengsel van de eieren, de room, wat zout, peper en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de vorm.
  7. Verkruimel de geitenkaas over de quiche.
  8. Bak de quiche 30 minuten in een oven van 175°C.

IMG_6486IMG_6489IMG_6492