Quiche met pompoen en geitenkaas

Quiche met pompoen en geitenkaas

Dit recept voor quiche met pompoen en geitenkaas is een absolute aanrader. Snel en eenvoudig een heerlijk gerecht op tafel toveren, is met dit quicherecept kinderspel!

Bereidingstijd: 1 uur (inclusief 30 minuten baktijd)

Benodigdheden:

  • Een lage ronde taartvorm van ongeveer 25 cm. (Als je een bakvorm hebt die gemakkelijk plakt, kan het helpen de vorm eerst in te vetten en nadien in te bloemen.)

Ingrediënten:

  • 1 crottin van de Polle
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 grote ui
  • 1 teen look
  • 500 gr butternut pompoen
  • 60 gr cashewnoten
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 1,5 tl salie
  • 1 tl komijnpoeder
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Neem een pan (of pot) en verhit een scheut olie op een matig vuur.
  3. Pel de ui, snij ze overlangs door en snij vervolgens in halve ringen. Pel ook de teentjes look en snij in kleine stukjes.
  4. Bak de ui en de look een vijftal minuutjes in de pan tot ze glazig zijn.
  5. Schil de butternut pompoen met een dunschiller of een scherp mes. Snij de vrucht vervolgens  overlangs in twee en lepel de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees vervolgens in stukken (ongeveer blokjes van 1,5 cm breed).
  6. Voeg de stukjes butternut pompoen toe aan de ui en de look en bak een tiental minuutjes op een middelhoog vuur.
  7. Breng het geheel op smaak met het komijnpoeder, de salie en wat zout en peper. En voeg ook de cashewnoten toe.
  8. Neem de taartvorm en wrijf deze in met een klein beetje boter. Bepoeder de ingevette vorm met wat bloem, zodat je de quiche na het bakken gemakkelijk uit de vorm kunt halen. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. 
  9. Verdeel de pompoenvulling over het bladerdeeg. Maak een mengsel van de eieren, de room, wat zout en peper. Verdeel het mengsel over de vorm.
  10. Snij de crottin in stukjes en verdeel over de quiche
  11. Bak de quiche 30 minuten in een oven van 175°C.
  12. Smullen!