Salade met spinazie, rode biet, walnoten en geitenkaas


salade met rode biet en geitenkaas

Fantastisch lekker, super eenvoudig en bliksemsnel klaargemaakt, deze salade met spinazie, rode biet, walnoten en geitenkaas. Daarmee is het absoluut een TOP-recept, moet je snel zijn.

Wil je het toch wat avontuurlijker aanpakken, kan je ook verse rode bieten kopen en ze zelf koken. Het is een kleine uitdaging, maar het geeft toch weer net dat tikkeltje extra. Tips over hoe je het best rode biet kookt, vind je op de website van Lekker van bij ons.

Ingrediƫnten

voor 4 personen

  • 1 vers geitenkaasje natuur (150gr)
  • 600 gr gekookte rode biet
  • 150 gr rucola
  • 150 gr jonge spinazie
  • 75 gr walnoten

Voor de balsamico dressing:

  • 2 el Balsamicoazijn
  • 3 el Honing
  • 3 el Olijfolie
  • Zout en peper

Werkwijze

  1. Neem een groot bord of een kom en verdeel de (gewassen) spinazie en rucola. 
  2. Snij de rode bieten in grove stukken en verspreid de stukken netjes over de spinazie en rucola.
  3. Hak de walnoten in grove stukken en verdeel over de salade. 
  4. Verbrokkel ten slotte de geitenkaas over het geheel.
  5. Doe alle ingrediĆ«nten voor de balsamico dressing bij elkaar in een kommetje en meng goed tot je een homogeen geheel hebt. Kruid af met wat zout en peper. 
  6. Serveer de salade met rode biet samen met de balsamico dressing.
    Tip: Je kunt de salade ook onder elkaar mengen, zodat de verse geitenkaas zich heerlijk kan verspreiden. Jummie!

Salade met rode biet, spinazie en geitenkaas gemengd