Yoghurt panna cotta met mangocoulis

Yoghurt panna cotta met mangocoulis

Panna cotta is een traditioneel Italiaans nagerecht. Wij geven er echter een eigen draai aan en creëren zo yoghurt panna cotta à la Polle, met heerlijke mangocoulis. De geitenyoghurt geeft een lekker frisse toets aan de dessert.

Voor 4 personen | Voorbereidingen: half uurtje

Ingrediënten

Yoghurt panna cotta

Coulis

 • 1 mango
 • 1/2 citroen
 • 1 tl honing 

Werkwijze

Yoghurt panne cotta

 1. Doe de slagroom samen met de suiker in een kookpot en verwarm op een matig vuur. Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er met het mesje de zwarte zaadjes uit. Voeg zowel de zaadjes als het stokje toe aan het mengsel. Breng het geheel aan de kook, terwijl je regelmatig roert, zodat de suiker mooi oplost. Laat enkele minuutjes zacht koken.
 2. Laat intussen de gelatine een vijftal minuten weken in koud water. 
 3. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes goed uit, voeg het toe aan het slagroommengsel en roer goed tot de gelatine volledig is opgelost. 
 4. Zet het warme mengsel een kwartiertje aan de kant om af te koelen. Roer af en toe nog eens, zodat er geen brokjes ontstaan. (Tip: Wil je het wat sneller laten gaan, zet dan het warme mengsel even in een bak met koud water.)
 5. Voeg ten slotte nog de geitenyoghurt toe aan het slagroommengsel en klop goed onder elkaar.
 6. Verdeel de panna cotta over de glaasjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de ijskast.

Afwerking

 1. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes. (Leg eventueel nog wat mango aan de kant om later te gebruiken als afwerking.)
 2. Pers de citroen.
 3. Mix met een staafmixer of een blender de mango samen met het citroensap en de honing. 
 4. Haal de opgesteven yoghurt panna cotta uit de koelkast, en schep in elk glas een beetje mangocoulis. Werk eventueel af met enkele stukjes mango.
  (Tip: Je kunt de yoghurt panna cotta ook uit het potje serveren. Dompel daarvoor het potje met opgesteven panna cotta kort in een bad van heet water. Keer het potje boven het dessertbord om en laat de panna cotta eruit glijden.)