Quinoasalade met type feta


IMG_5107 (4)

Ook bij Kempense Geitenkaas Polle doen we mee met 40 dagen zonder vlees. Deze lauwwarme quinoasalade is een absolute topper tijdens de koude vleesloze wintermaanden. Smullen!

Noem onze type feta niet zomaar feta

Feta is een beschermde oorsprongsbenaming. De naam mag met andere woorden enkel aan kaas worden toegekend IMG_4954die op traditionele wijze wordt geproduceerd in bepaalde gebieden in Griekenland. Net zoals Champagne mag je je product dus niet zomaar feta noemen. Daarom hebben we bij Kempense Geitenkaas Polle gekozen voor ‘type feta’. Deze kaas wordt op dezelfde manier geproduceerd en bewaard als feta, maar wordt met 100% rauwe geitenmelk gemaakt. Sinds kort verkopen we ook type feta blokjes in gekruide olie. Heerlijk als aperitiefhapje, maar ook perfect om in recepten te verwerken.

Bereidingstijd: 40 minuten

Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 2 potjes type feta in gekruide olie van de Polle
  • 250 gr quinoa
  • ½ liter groentebouillon
  • 2 rode paprika’s
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 200 gr spinazie
  • 2 handenvol kerstomaten
  • ¼ bussel basilicum
  • Snuif paprikapoeder
  • Snuifje cayennepeper
  • ½ – 1 el komijnpoeder
  • Zout en peper

Werkwijze:

  1. Doe de quinoa in een pot of pan en schenk er de warme groentebouillon bij. Laat koken op een zacht vuur. Hou je aan de gaartijd die op de verpakking vermeld staat.
  2. Neem een tweetal eetlepels van de gekruide olie uit de potjes met type feta en doe deze in een stoofpot. Verwarm de olie op een middelhoog vuur.
  3. Versnipper de uien en fruit ze in de olie. Snij ondertussen de aubergine in brede schijfjes en vervolgens in blokjes. Voeg na een vijftal minuten toe aan de uien. Snij de paprika’s in grove stukken meng het bij in de pot. Snij de courgette in soortgelijke blokjes als de aubergine en voeg toe.
  4. Breng het geheel op smaak met wat paprikapoeder, cayennepeper, komijn en wat zout en peper. Hak de basilicum fijn en voeg toe. Laat alles nog een vijftal minuten stoven, roer af en toe om.
  5. Was ondertussen de spinazie en de kerstomaten. Halveer de kerstomaten en laat ze kort garen in de stoofpot. Voeg na een tweetal minuten de spinazie toe. Laat enkele minuten stoven en voeg dan ook de gare quinoa toe. Roer alles om en breng eventueel verder op smaak met wat kruiden.
  6. Werk het geheel af met de blokjes type feta.
  7. Smullen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *